DentaPoint Whatsapp

Whatsapp İletişim

Alsancak Şube Whatsapp

+90 (543) 526 76 70

Karşıyaka Şube Whatsapp

+90 (542) 526 76 70

Bostanlı Şube Whatsapp

+90 (545) 526 76 70

İZMİR DOLGU FİYATI 2023

Diş Dolgusunu hepimizin ne yazık ki ihtiyaç duyduğu bir tedavidir . Yeme içme hataları ve fırçalama eksikliklerine bağlı olarak bozulan çürüyen dişlerimizi kaybetmemek için diş dolgusu uygulatırız . Bu dolguların fiyatını etkileyen pek çok etken mevcuttur. Bu makalede fiyatları etkileyen durumları sizlere açıklayacağız .

- Hekimin tecrübesi
- Kullanılan dolgu malzemesinin cinsi ve kalitesi
- Çürük bölgesinin dişte kapladığı alan
- Çürüyen dişin ağız içindeki konumu


- Hekim tecrübesi birincil düzeyde etkilidir. Dolgu her ne kadar basit bir diş tedavisi olarak düşünülse de sürekli şekilde dişlerde baskı altında kalan ve sıcak soğuk nem gibi etkenlere maruz kalan yapay bir malzemenin işçiliği iyi değilse uzun süre bu etkenlere dayanamaz .

- Malzeme Cinsi olarak amalgam siyah diş dolguları artık çok az kullanılmak ile berbaber oldukça ucuz malzemedir ve ücreti de o şekilde uygun olur. Cam iyonomer ( cis ) dolgular ise materyalden kaynaklı ucuzdur. Kompozit dolgular bu iki materyale göre daha pahalıdır . Kompozitin kalitesi ve markası da diş dolgu fiyatında etkilidir .

- Çürük bölgesinin büyüklüğü de ücrette etkilidir . Genel olarak tek yüzlü , iki yüzlü ve üç yüzlü dolgular çürüğün büyüklüğüne göre uygulanır. Bu diş dolgusu fiyatında ufak değişiklikler yapar .

- Çürüyen dişin ( diş dolgusu yapılacak dişin ) konumu da ağız içinde önemlidir . Arka gurup dişlerdeki diş restorasyonları ile ön bölgeye uygulanan gülüş hattındaki estetik diş uygulamaları farklıdır . Estetik diş dolgusu ( bonding) materyal gereği daha pahalıdır.